Mindenféle sportkocsiból és luxusautóból álló hatalmas gyűjteménye van az amerikai milliárdosnak, de ő sem tartja meg mindet örök életére, ezért most pár darabot elad gyűjteményéből, hogy helyükre új gépek jöhessenek. És persze rengeteg pénz, hiszen Michael Fux autói ma már keresett ritkaságok.

Michael Fux egyébként arról híres, hogy szinte csak egyedi autója van, ami kifejezetten neki készült. Ezek sokszor harsányak és megosztóak, de hatalmas előnyük, hogy egész biztosan nem jön szembe az úton másik hasonló.

Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 2
Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 3

Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő

Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 13
Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 14
Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 15
Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 16
Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 17
Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 18
Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 19
Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 20
Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 21
Fotó megosztása:

Különösen kedveli a modern Rolls-Royce-okat, amiből 12 darabot is tart a Dawntól egészen a Cullinanig. Most azonban három szupersportautótól szabadulna meg, amik közül a leginkább elérhető a McLaren 720S. A hófehér bőrbelsős autót “Fux Fuchsia” színűre fényezték és bár lehet még 720S-t kapni, ezt a színt az ő engedélye nélkül senki más nem kérheti.

Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 22

Következő tétel a Porsche 918 Spyder, mely a 43. legyártott darab és Acid Green színű. Ilyenből egyébként kettő létezik, a másikat egy ausztrál vevő rendelte. Fux autójában 820 kilométer van. A 918 Spyder hibrid szupersportkocsi (4,6 literes V8 és elektromos hajtás) összteljesítménye közel 880 lóerő és 1280 Nm nyomatéka van. 2,6 másodperc alatt van 100-on, a végsebessége pedig 345 km/óra.

500 darabot gyártottak a McLaren Sennából és Michael Fux autója volt a második a sorban. Az autóra 90 milliót költött, mert fontosnak tartotta a szépen látható szénszálas karosszériát és további 26 milliójába került, hogy zöldes színű legyen a karbon. Ez a beltéri elemek esetében sincs másképp, ahol fehér bőrrel párosították a zöldes karbont. 326 kilométerrel az órájában ez sem egy elhasznált darab.

Különleges szupersportautókat ad el a milliárdos gyűjtő 24

Mercedes-Benz SLS AMG, Porsche 911 R, BMW M5 First Edition és számos ritkaság kerül még eladósorba a gyűjteményéből.