A Karlmann King bemutatóján milliárdosok és sejkek nézegették a járművet, mely a világ legexkluzívabb és legdrágább szabadidő-autója. Meghökkentő megjelenését Luciano D’Ambrosio tervező rajzolta, akinek a gyémánt adta hozzá az ihletet – ez magyarázza a sok törésvonalat a karosszérián. Érdekessége, hogy a hátul ülők egyetlen ajtón juthatnak be a pazar utastérbe.

Az autóhoz egyébként a Ford F-550 pick-up adta az alapokat, erre a vázra épül a hatalmas Karlmann King, mely kérésre golyóálló kivitelben is rendelhető. Bár ekkor a Fordtól származó 420 lovas, 6,8 ​​literes V10-es motor már csak 140 km/órás végsebességig viszi az autót. A páncélozatlan változat 220-szal is száguldhat.

Ennél a 300 milliós luxus-SUV-nál nincs drágább a világon 1
Ennél a 300 milliós luxus-SUV-nál nincs drágább a világon 2

Ennél a 300 milliós luxus-SUV-nál nincs drágább a világon

Ennél a 300 milliós luxus-SUV-nál nincs drágább a világon

Ennél a 300 milliós luxus-SUV-nál nincs drágább a világon 6
Ennél a 300 milliós luxus-SUV-nál nincs drágább a világon 7
Ennél a 300 milliós luxus-SUV-nál nincs drágább a világon 8
Fotó megosztása:

A beltér nem fukarkodik a szórakoztatóelektronikával, a mintákkal és az anyagokkal. Csillagos égboltra emlékeztető LED-es világítástól kezdve a kávéfőzőn, a kihajtható asztalokon át egészen a hűtőszekrényig terjed a skála. PS4 is szórakoztathatja az utasokat. Természetesen a beltér egyénre szabható.

Ennél a 300 milliós luxus-SUV-nál nincs drágább a világon 9

A Karlmann King ára 1 millió dollár, tehát valamivel 300 millió forint alatt indul. Ez háromszorosa a Rolls-Royce Cullinan indulóárának. Nézd meg videón!