A Szellemvárosok blog szerzője hosszas kutatómunka után rábukkant egy helyre az Ardennek mélyén, ahol egy hatalmas roncstemető található. Gyula volt olyan jó fej, hogy megosztotta velünk a fotókat, a videót és a történetet.

A helyről annyit sikerült kideríteni, hogy a járművek egy magángyűjtemény részét képezik, amit egy illető szorgosan gyarapított a ’60-as évek végétől.

 

A járműkollekció a gyűjtő birtokán található, amely egy hatalmas erdővel borított terület. Legtöbbjük katonai jármű, de van itt Mercedes, Volkswagen, Trabant, Auto Union, Audi, Chlysler, Ford és még kit tudja, mi, amit már teljesen bekebelezett az erdő.

Galéria

Gigantikus roncstemetőre bukkant Belgiumban a magyar „szellemvadász” 1

Gyula elmondása szerint az évek során rengeteg jármű tűnt el innen, idővel megfogyatkozott a roncstemető. Manapság már csak videón látott roncsok töredéke található meg a telepen.

A járművek többsége évtizedek óta egy helyben áll, így némelyikük szinte már alig látszik ki a növények közül. Egészen elképesztő volt látni azt, ahogy az autók szó szerint eggyé váltak a természettel. A terület aktív, rendszeresen volt mozgás, így óvatosan kellett becserkésznünk a roncsokat. A roncstemető két nagyobb részből áll, a déli rész előtt hagytam abba a videót, mert mennünk kellett tovább, így arra már nem maradt idő. De ígérem, vissza fogok térni ide és befejezem, amit elkezdtem!