Az Egyesült Államokban, pontosabban Dallas egyik autópályáján rögzítették az alábbi felvételt, amelyen azt láthatjuk, ahogy egy fiatal férfi a sávok között lavíroz elektromos rollerével. Az már csak hab a tortán, hogy valószínólég még zenét is hallgat közben.

Az elektromos hajtású, ilyen-olyan kerekes járgányok elterjedése olyan hirtelen történt meg, hogy a szabályozás ezt világszerte nem tudta követni és alaposan lemaradt. Németország azért már kapcsolt, ott idén nyártól tilos a járdán rollerezni, és ősztől Franciaországban is tiltják majd a járdán rollerezést.

A németek kemény kézzel bánnak a villanyrolleresekkel, csak 14 éves kortól lehet ezeket használni, illetve a nyártól érvénybe lépő szabályok kidolgozásának alapelve az lesz, hogy a lassabb, és a gyorsabb, legfeljebb 20 kilométeres végsebességre képes elektromos rollerekkel is csak a kerékpárutakon, a kerékpársávokban és a közös használatú busz- és kerékpársávokban lehet közlekedni. Bukósisak viselése nem lesz kötelező, ugyanúgy, ahogy külön jogosítvány sem szükséges, de felelősségbiztosítást kell majd kötni az elektromos hajtású rollerekre.

Itthon egyelőre a szabályozás kimerül abban, hogy Budapesten az V. kerületben, illetve a várban tiltják ezeket a járgányokat. Itt főleg a gyalogutakat elárasztó, csoportokba verődve bóklászó városnéző Segwayek verhették ki a helyieknél a biztosítékot, de a szabályozás értelmében szinte minden elektromos hajtású kerekes dolgot kitiltottak az V. kerületi járdákról.