A márka rajongójaként először csak a fekete G-osztályra figyelt fel olvasónk, Géza, aztán lőtt nekünk egy fényképet a budapesti mélygarázsban parkoló terepjáróról, amin magyar egyedi rendszám figyel. A 112 450 forintos plaketten az angol try szócska figyel, mely próbálkozást jelent. Innen nézve valószínűleg nem kerültünk közelebb a három betű igazi megfejtéséhez. Géza csak annyit tett hozzá, hogy talán kedvenc slágerüknek állít emléket. :)

Vajon slágerre vagy próbálkozásra utal ez a magyar egyéni rendszám? 1

Tudod, mennyibe kerül egy egyedi vagy egyéni rendszám?

A karakterek elosztása és az ára. Az egyedi rendszám karaktereinek számából eredően feltűnőbb, hiszen 4+2 vagy 5+1-es elosztású. Vagyis két lehetőségben igényelhető: 4 betű + 2 szám, 5 betű + 1 szám.

Az egyéni rendszám lényegében egy szabadon válaszható 3+3-as elosztású, egyénileg legyártott rendszámot jelent. Első ránézésre megegyezik a hagyományos rendszámokkal, általában akkor okoz feltűnést, ha a kezdő karakter az ABC-nek egy olyan betűje, ahol még nem tart a rendszámkiadás.

A karakterelosztás mellett a másik jelentős különbség az ár. Az egyedi rendszámtáblák legyártatása, kiadása és engedélyeztetése 2009 óta 435 000 Ft, az egyéni rendszámtábláké pedig 112 450 Ft.