Az oroszok még ma is tengernek nevezik a Bajkál-tavat, a burjátok és a mongolok pedig sokszor Dalaj-Nor, vagyis szent tenger néven emlegetik. Ez a világ legmélyebb tava, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. A tavat és környező területet egyedi ökoszisztémájára tekintettel 1996-ban felvették a világörökségek közé.

Nem csoda tehát, hogy ez a hatalmas édesvíztömeg (a tó űrtartalma 23 615 km³, ami nagyjából megegyezik az észak-amerikai Nagy-tavak együttes űrtartalmával) horgászok ezreit vonzza évről évre. A tónak rendkívül gazdag és változatos élővilága van: 1200 állat- és 600 növényfajnak ad élőhelyet.

A horgászok egy része azonban sokszor elkövet egy óriási hibát, hiszen akkor is rámerészkednek autóval a Bajkál-tó jegére, amikor az nem elég vastag. Ilyenkor pedig jön a papírforma, amelyet az alábbi képeken láthattok.

Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 1 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 2 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 3 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 4 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 5 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 6 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 7 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 8 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 9 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 10 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 11 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 12 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 13 Érdekes dolgokat rejt a Bajkál-tó, a rendőröknek van dolga bőven 14