Elképesztő, hogy milyen helyenről és milyen okokból kerülnek elő újabb és újabb klasszikus autók. Most éppen az olaszországi Torinó városában, egy autószerelő alagsori tárolójából mentettek ki egy rendkívül ritka Alfa Romeo-t. Hogy hogyan került oda? Egész egyszerűen 35 éve egy nagy teherbírású lift vitte le oda az autókat, ám ez idő közben elromlott, így a Giulietta SZ azóta nem mozdult ki onnét.

A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 1
A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 2

A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra

A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra

A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 12
A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 13
A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 14
A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 15
A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 16
A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 17
A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 18
A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 19
A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 20
Fotó megosztása:

Az aprós sportkocsi nem csak az egyik legszebb Zagato karosszériás Alfa romeo kupé, de az egyik legritkább is a márka történetében, hiszen csupán 217 példányt készítettek belőle. A Giulietta Sprint Zagato a Spider rövidített alapjaira épül, karosszériáját alumíniumból készítették kézzel. Perspex ablakokat és minimál belteret kapott, hogy minél könnyebb legyen. A konkrét példány gyönyörű égszínkék, pontosabban Blu Chiaro Metallizato színt kapott, a beltérben pedig kék bőrt használtak.

A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 21

Motorja mindössze 1,3 literes, négyhengeres és 100 lóerős, de ne feledjük, hogy az autó súlya sem sok. Így aztán a 785 kg-ot nyomó apró sportkocsi a 200 km/órás sebességet is elérte. Az autónak nem volt örököse, ezért az állam aukción keresett neki gazdát. Új tulajdonosa közel 200 millió forintnak megfelelő összeget fizetett érte.

A pincében leltek rá erre a ritka Alfa Romeóra 22