Az eset egy forgalmas gócpontban, a Váci úton a Dózsa György úti metrópótló busz megállójánál történt. Az olvasó szerint a buszvezetőnél azért szakadt el a cérna, mert a taxis a buszmegállóban állt, és ezen a pozíción nem is akart változtatni.

A 444 olvasója szerint a taxis ütött először, ekkor esett le a sofőr szemüvege. A videón már csak az látható, ahogy a buszsofőr egy elég nagy, csattanós pofont kever le a taxisnak.

Mit mond a KRESZ?

A KRESZ, 40. bekezdése kimondja, hogy tilos megállni „autóbuszöbölben és autóbusz forgalmi sávban, kivéve a kijelölt megállóhelyen megálló autóbuszt (trolibuszt), villamost, a személytaxit, a betegszállító gépjárművet, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló járművet”. Tehát a taxis megállhat, várakozhat, akár utasfelvétel, akár várakozás céljából, de csak amíg nem jön a busz, ebben az esetben pedig ebből lett a baj.

A Főtaxi a 444 bejegyzésének megjelenése után közölte: „A 13. kerületi Váci út és Huba utca kereszteződésében ma délután történt eset után a Főtaxi ügyeletes ellenőre rövid időn belül a helyszínre érkezett. A Főtaxi haladéktalanul megkezdte az ügy belső kivizsgálását.”