A fotók globális utat jártak be, eredetileg Angliában készültek, majd egy Facebook-csoporton keresztül a Carakoom.com orosz oldalon kötöttek ki, ahol mi is rábukkantunk a szomorú gyűjtésre. A feltöltő nem jelölte meg a pontos helyet, de annyit elárult, hogy privát gyűjteményről, egyfajta “múzeumról” van szó. A tulaj tehát nem árul  semmit, a mezőt borító VAZ-2101, 2102, 2104 és 2107-es modellek szép csendben amortizálódnak.

Mindegyik brit rendszámú, jobbkormányos kivitel, ugyanis a szovjetek nem csak mutatóba exportáltak autókat a szigetországba. 1974-es piacra lépésük után egyre több Ladát adtak el, 1988-ban elérve a 33 ezres csúcsot (ez akkor az egész autópiac 2 százalékát jelentette), majd jött a kilencvenes évek és a hanyatlás, egészen a Lada 1997-es kivonulásáig.

Rengeteg Lada rohad egy angliai birtokon 1Rengeteg Lada rohad egy angliai birtokon 2Rengeteg Lada rohad egy angliai birtokon 3Rengeteg Lada rohad egy angliai birtokon 4Rengeteg Lada rohad egy angliai birtokon 5Rengeteg Lada rohad egy angliai birtokon 6Rengeteg Lada rohad egy angliai birtokon 7