Novoszibriszkben jelenleg -28 Celsius-fok van (éjjel -35 körül alakul majd), ami számunkra extrém, ott viszont csak egy újabb tél, amit túl kell élni. Az ilyen teleket pedig könnyebb tevékenyen túlélni, akár hószobrok faragásával.

A helyiek így tettek, az olvadástól úgysem kell tartaniuk, ezért elszöszmötölhettek a méretes Mercedes és a mellette álló disznófejű nagyúr megformálásával. Előbbi a luxus jelképe, utóbbi pedig azért született, mert 2019 a disznó éve lesz a kínai horoszkóp szerint.

Az oroszok már élvezik a telet, Mercedes és vörös disznó hóból faragva 1Az oroszok már élvezik a telet, Mercedes és vörös disznó hóból faragva 2Az oroszok már élvezik a telet, Mercedes és vörös disznó hóból faragva 3Az oroszok már élvezik a telet, Mercedes és vörös disznó hóból faragva 4

Így talált egymásra az S-osztályok legnagyobb képviselője, a “bálna” a disznóval, de az építők tudtukon kívül még egy utalást tettek a Mercedes márkára. A németektől ugyanis a vörös disznó sem áll messze, az AMG első nagy dobása volt a W108-asból épített versenygép, amiben egy 6835 köbcentis motor hörgött 428 lóerővel és 608 Nm-es csúcsnyomatékkal. A vörös színben pompázó nehézsúlyú harcos a spái 24 órás viadalon vált legendává, kategóriagyőzelemmel és egy összetett második helyezéssel tüntette el a kétkedők cinikus mosolyát.

Az oroszok már élvezik a telet, Mercedes és vörös disznó hóból faragva 5

AMG Rennsport 300 SEL 6.8. basierend auf der Baureihe 109, 1971.