Őrület, mire képes az emberi szervezet, még ennyi méreggel a vérben is képes üzemelni, sőt kerékpárra ülni. A romániai rendőrség is annyira megdöbbent az eseten, hogy Facebook-oldalukon tették közzé a mérési eredményt. 4,35 mg/liter volt a lefülelt kerékpáros légalkoholszintje, aki ráadásul megfelelő felszerelés, kivilágítás nélkül közlekedett.

Itt a hangsúly pedig a közlekedésen van, sikerült annyi alkohollal a vérében elindulnia a bringával, amitől a szakirodalom szerint kómába kellett volna esni.

“2,5-3,5 ezrelék véralkoholszintnél a tudat fokozatosan elvész, a mérgezett egyre aluszékonyabb, kifejezett zavartság mellett egyre nehezebben ébreszthető. 3,5-4 ezrelék véralkoholszintnél a mérgezett kómába esik, vagyis eszméletét elveszti, ingerekre nem reagál és a reflexei sem válthatók ki. A pupilla kezdetben szűk, később az oxigénhiány miatt maximálisan kitágul. A vérnyomás alacsony, a pulzus alig tapintható, a légzés felületes. A mérgezett székletét és vizeletét maga alá engedi, magára hagyva ellátás hiányában a gyomortartalom aspirációja vagy a nyelv hátracsúszása miatt megfulladhat.”  – webbeteg.hu

Viszont nem ez a kerékpáros az idei rekorder, ugyanis akadt egy autós, aki még ezt az értéket is túlszárnyalta. Gabriel Ghergheşanu Jászvásáron okozott kisebb balesetet Fiatjával, a kihívott rendőrök pedig 5.36 mg/l légalkoholszintet mértek. Ennek ellenére még megpróbált menekülni, úgy tűnik, az adrenalin üti az alkoholt, egész szaporán szedte a lábát az elvileg kómát érő mérgezéssel küszködő férfi.

Úgy tűnik, az idei hőhullámot is többen a sör+tüske módszerrel kezelik, mi csak annyit kérünk, ha így van, tartózkodjanak a közlekedés minden formájától.