Nem újdonság, hogy a Porsche egyre nagyobb mértékben használja majd a villanyos hajtást. Kezdetben versenyautókba építették a hibrid rendszert, majd jöttek a különböző E-Hybrid modellek és persze a mindent vivő 918 Spyder, hamarosan pedig bemutatják a Mission E szériaváltozatát, mely a márka első, teljes mértékben elektromos autója lesz. Azt is kijelentették, hogy egészen addig nem készítenek újabb szupersportkocsit, amíg a technológia nem fejlődik sokkal nagyobb mértékben.

Romain Gauvin, a francia formatervező azonban megpróbálta elképzelni, hogy milyen lesz a vállalat következő nagy dobása. Mivel konkrét tervek és részletek nincsenek, ezért szabadjára eresztette a fantáziáját és ezekből inspirálódott:

Végül megszületett az általa Porsche 9e1-nek keresztelt virtuális gép, melyet bármelyik sci-fiben szívesen látnánk. Műszaki részletekkel nem törődött, csupán a formával, mely kétségkívül sok alaposan átdolgozott részletet örökölt a jelenlegi 911-esből, de a régi idők sárvédő nélküli versenyautóira is emlékeztet azzal, hogy így kirakta a kerekeit:

Mintha sci-fiből jött volna ez az elektromos Porsche sportkocsi 2