Az újautó-vásárlás mindig örömteli pillanat, különösen akkor, amikor valami lelkesítő darabot újít be a szerencsés. Hogy az autó átvétele ne csak egy pillanatnak tűnjön, egyre többen választják azt, hogy valamelyik távolabbi kereskedésben veszik át az autót és egy bejáratós utazással egybekötve viszik haza. Így tett az amerikai Greg Ellingson a múlt hétvégén, azonban története közel sem olyan szívmelengető, ahogyan azt elsőre elképzelte.

Philadelphiából repült el Bostonba, hogy kigurítsa a kereskedésből a frissen vásárolt Honda Civic Type-R-t. Természetesen a szalonban minden remekül ment, a papírok és a kulcsok átvétele után örömmel indult el a Civic Type-R-rel a nagyjából 5 órás útra. Röviddel az átadó ceremónia után már az utcán érte bosszantó baleset Greget, a mögötte haladó ugyanis későn fékezett, ezért belehajtott a Civicbe és rá is tolta az előtte haladóra, így nemcsak hátulról szenvedett károkat az autó, hanem az eleje is csúnyán megsérült.

A nehéz pillanatban bizonyára az sem vigasztalta Greget, hogy az autón lévő biztosítás miatt a teljes vételárat megkapja. Erre azonban nem feltétlenül van szükség, hiszen semmi olyan nem sérült a Civicen, amit ne lehetne cserélni, így hamar újra az utakra kerülhet a frissen megtört Honda.

 

Pár kilométer után törték össze az új Civic Type-R-t 1

Az új Civic Type-R igazán ütős gép, még a Nürburgringen is sikerült vele rekordot autóznia a Hondának. Motorja 2 literes, turbós négyhengeres, amiből 320 lóerős teljesítményt facsartak ki, mellé pedig 400 nm nyomaték társul. Önzáró differenciálművel és multilink hátsó futóművével pedig a korábbinál érezhetően javult a vezethetősége is.

Az új Honda Civic Type-R tesztjét erre a linkre kattintva olvashatod!