A felvételek  Szombathelyen, éjjel készültek, a helyi lakosok nem tudnak aludni az utcát éjszaka elfoglaló, motorbőgéssel, gumicsikorgással szórakozó autósok miatt. Ez a videó 23.30-kor készült Szombathelyen, a Szent Gellért utcában egy tízemeletes épület lakásából. Hasonló hanghatásokra 22 óra és hajnali 3 óra között számíthatnak a tíz- és négyemeletes társasházak lakói.

A 112press.hu cikke alapján több százan szenvednek a körforgalmakban, kihalt parkolókban csapatást gyakorló versenyzőjelöltektől. “Szeretnénk nyitott ablaknál aludni, de ez szinte lehetetlen, csak a konyhában tudjuk kinyitni éjszakára az ablakot, mert annak a ház másik oldalán van az ablaka. Kiszámíthatatlan, mikor kezdenek vadulni, kereket csikorgatni, motort bőgetni. Többen is vagyunk lakók, akik néhány perc különbséggel, de felhívjuk a 112-őt. Sajnos mire 5-6 perc múlva ide ér a járőr addigra már vagy elmennek, vagy mihelyst meglátják a rendőrautót, nem mozdulnak. Üvölt a zene a kocsiból, pizzát rendelnek oda, szemetet hagynak maguk után.”

Sorhattal, piszkált Ladával csapatni jó, de vélhetően Szombathely környékén is akadnak olyan kihalt mellékutak, ahol nyugodt körülmények között lehet gyakorolni a túlkormányzottá váló autó úton tartását, ami fontos képesség egy járművezető számára. Igaz, oda ki kell gurulni, és kéretlen közönség sem akad a mutatványhoz. Ezért adott szavazásunk kínzó kérdése, hogy lehetne feloldani ezt a konfliktust a pihenni vágyók és az éjszakai csapatók között?

Mi lenne a megoldás a parkolóban motorbőgetők problémájára?
Nincs ezzel semmi gond, tiltáson pörgő motorhangra aludni jó!
10% (43)
Jöjjön ki idejében a rendőr, és büntesse őket szénné
35% (146)
Be kell zárni az ablakot, ennyi
3% (12)
Akit ez zavar költözzön vidékre, ott majd megtudja mi az élet, ha ugatni kezd a szomszéd kutyája
6% (27)
Lemenni pár lakóval, és elmagyarázni a srácoknak, hol, hogyan, és kivel szórakozzanak
46% (192)