A karácsonyfát hagyományosan vízkeresztkor, január hatodikán szokás leszedni. Addig még van egy hét, de mivel az alább illusztrált módszerhez némi előkészületre van szükség, bemutatjuk most a tuti receptet. Tehát:

(1) Végy egy Nissan GT-R-t. Elvileg bármilyen más autó is megteszi, de miért érnéd be kevesebbel? A 32 millió forintért megrendelhető kupé 3,8 literes, hathengeres motorja alapkiépítésben 550 lóerővel és 632 Nm nyomatékkal hergeli a négy hajtott kereket, a végsebesség 315 km/óra. A számadatok némi idő és pénz ráfordításával jelentős mértékben módosíthatók.

(2) Kösd az égősor végét a vonószemre. Ehhez óhatatlanul ki kell húznod a konnektorból, ami elvesz a mutatvány szépségéből, hiszen mennyivel jobb volna éjjel lebontatni a kivilágított karácsonyfát, de hát ez van: jövőre majd eleve tekersz egy leszedőkötelet a fenyő törzsére.

(3) Rajtautomatika be, bal láb a féken, jobb a gázon: motorfordulat négyezerig, majd mehet, ahogy ezt a weben található, számtalan oktatófilmen is láthatod. Ügyelj arra, hogy legyen melletted egy mit sem sejtő utas, valamint egy felé fordított GoPro kamera.

(4) Takarítás: habár a fa ajánlott módszer szerinti leszedése nem tart tovább 2-3 másodpercnél, a romok eltakarítására alighanem rámegy a délutánod. De aki erre az áldozatra nem hajlandó, az turkáljon csak kézzel a tűlevelek között.