Autómérnökök ezrei dolgoznak világszerte azon, hogy minél hatékonyabban elhárítsák a nagytestű vadak jelentette fenyegetést. Arra azonban senki nem gondol, micsoda veszélyt jelent egy autós számára, ha egy ragadozó madár támad rá járművére.

Pontosan ez történt a napokban az USA Louisiana államában, ahol csütörtökön, december 24-én hajnalban egy szolgálatban lévő rendőrnek támadt konfliktusa egy bagollyal.

A nem mindennapi találkozásról készült filmfelvételt nem hozta nyilvánosságra a rendőrség, talán jobb is, mert aligha tenne jót az érintett rendőr renoméjának, ha hallanánk, ahogy fejhangon sikoltozik a félelemtől. Persze az is lehet, hogy hősiesen viselte, amint egy méteres szárnyfesztávolságú, nagytestű madár beszáll az ablakon (“először azt hittem, valaki megdobott egy labdával” – mondta később a rendőr), és elkezdi csipkedni az arcát, és csak elővigyázatosságból hajtott az árokba.

Szerencsére a baleset idején lépésben haladt az autó, így senkinek nem esett baja – a bagolynak különösen nem, ő szemmel láthatóan remekül érezte magát a mozgásképtelenné vált járműben. Mintegy 45 percen át trónolt még az anyósülésen, mielőtt elrepült; azóta is szabadszárnyon van.

A rendőr kollégái humorosan fogták fel az esetet: megajándékozták munkatársukat egy plüssbagollyal, így mostantól ez lesz a járőr kabalája.