Még ha egy negyedmilliós nagyvárosban él is az ember, tudni illik róla, ha országos kerékpáros versenyt rendeznek a környéken, pláne, ha annak rajtjától egy utcányira üldögélünk a taxinkban.

Emberünknek biztosan feltűnt, hogy valami történik, mert hatalmas sebességgel vagy fél tucat rendőrmotoros száguldott el mellette Alajuela egyik poros utcáján. Amikor azonban a szirénázó motorok eltűntek, az illető úgy vélte, szabadon útnak indulhat, és így is tett.

Csakhogy azt a fránya tükröt nem ellenőrizte, sem induláskor, sem száz méterrel később, amikor nagy ívben balra kanyarodott – egyenesen a teljes gőzzel tekerő kerékpárosok elé.

A videót készítő néző sajnos pánikba esett, és nem rögzítette a balesetet, így a felvételen csak annak előzményei és következménye látható: három kerékpáros megsérült, és amint a taxis iparkodott megjegyezni: néhány sportoló felháborító módon megrugdosta autóját, ezért feltétlenül kártérítés illeti őt meg.

A verseny résztvevői felszólították a hatóságokat, hogy emeljenek vádat a taxis ellen; tudtunkkal ez mostanáig nem történt meg.