Az indiai Kasargod városában az utóbbi időben megszaporodtak a közlekedési balesetek. Különösen feltűnő volt az egyik helyi busztársaságot sújtó pechsorozat, és mivel a sofőrök úgy érezték, ők igazán nem tehetnek ezekről, gyanakodni kezdtek, hogy természetfeletti erők keze van a dologban.

Felkértek egy helyi asztrológust, hogy vizsgálja meg a buszdepót. Kundamkuzhi Balakrishnan ezt meg is tette, és megállapította, hogy a garázsban bizony hemzsegnek az ártó szellemek. Ezek jelenlétét (szám szerint tizenegy darabot) különleges jósképességű kagylók segítségével a helyi szakszervezet vezetője, Mohanan Padi is igazolta, és felkérte a szakembert, hogy szabaduljon meg tőlük. Az asztrológus hagyományos sudarshana homát végzett a telephelyen, amely a sok homa (tűzrituálé) közül a legalkalmasabb a rossz szellemek elűzésére.

Miután véget ért a húszezer rúpia (mintegy 88 ezer forint) fejében lefolytatott rituálé, a szakszervezeti vezető ismét elővette kagylóit, amelyek elárulták: a garázsban immár nincsenek szellemek, többé nem sújtja átok a sofőröket.

A speciális eljárást elvileg a legnagyobb titokban vezényelték le még október végén, ám a napokban egy konkurens szakszervezet beárulta a szelleműzőket a felettes hivatalokban. Az indiai közlekedési miniszter jót nevetett az ügyön, majd megígérte, hogy felkéri a közlekedési vállalatot az eset kivizsgálására.

Arról nincsenek információink, hogy a homa után hogyan változtak a baleseti statisztikák.