Ausztráliában hamarosan beköszönt a nyár, így miközben mi megyünk bele a nagykabátos zimankóba, odalenn egyre lazábban lehet öltözködni, és ha egyáltalán bezártak az amúgy enyhe téli hónapokra (történetünk helyszínén, Perthben még soha, soha nem mértek 11 foknál hidegebbet nappal), most biztosan kinyitnak a szabadtéri kocsmák.

Persze kinek van türelme egy helyben üldögélni? A XXI. században sörözés közben is menni, csinálni, pörögni kell. Így gondolhatta az a tucatnyi fiatal is, akik gokartkerekeket és motort szereltek sörpadok alá, és poharazgatás közben autózgattak egy jót.

A perth-i rendőrség közleményt adott ki, amelyben a helyzet komolytalanságához illő, nem túl szigorú hangon emlékezteti a vidám fiatalokat arra, hogy egy ilyen tákolmánnyal életveszélyes a forgalomban részt venni, meg különben is, don’t drink and drive.

A közösségi hálókon mindenesetre süket fülekre talált a hatóságok aggodalma, a felhasználókat leginkább az érdekelte, nem lötyögött-e ki a sör a korsókból az éles fordulókban.