Térfigyelő kamerák rögzítették, amint egy fiatalember minden kabriótulajdonos rémálmát valóra váltva egy kés segítségével vág utat magának a szépséges, klasszikus Porsche 911 Turbo Cabriolet utasterébe. Az alábbi felvételt csak azoknak ajánljuk, akiknek kőből van a szívük.

Persze a történet jól végződött, hiszen bár a járókelők rá sem hederítettek a vijjogó riasztóra, a tetőn át közlekedő, tagbaszakadt férfira, az indításgátló megvédte az autót, kétbites barátunk alulmaradt a technikával szemben.

Csak csatát vesztett azonban, háborút nem, legalábbis ekkor még így gondolta: ugyanez a férfi, ugyanazon a környéken nem sokkal később egy Porsche Cayenne-t is megpróbált felnyitni. Ehhez ismét a bicskáját használta, de mivel a Cayenne acéltetős, ugye, az ajtót próbálta felfeszíteni. Mondani sem kell, nem járt sikerrel, a kocsit megkarcolt fényezéssel hagyta ott.

Hősünk, akár egy konok kiskecske, harmadszor is nekifutott a projektnek, ám ezúttal szellemi színvonalához méltó ellenfelet és közlekedési eszközt választott: még aznap délelőtt bement egy közeli sportboltba, ahol magához vett egy pár sportcipőt, egy rövidnadrágot és egy futótrikót, és a már jól ismert késével hadonászva távozott.

Amilyen élhetetlen a bűnöző, annyira kevéssé hatékony a nyomozás: a szeptember végi incidenssorozatról készült felvételt a napokban tette közre a londoni rendőrség, a lakosság segítségét kérve a tettes kézre kerítésében.