Soha nem tudjuk meg, mi történt volna, ha az a kamion, amely az oroszországi Maloperekopnoje (Szaratovi terület) mellett kapott egy durrdefektet, és ezért busa fejét álomra hajtotta az aszfalton, nem vodkát szállít – vagy mondjuk vodkát szállít ugyan, de a legális, adózott fajtából.

Akkor talán lőfegyverrel kergették volna el a közeli falvak népét az erősen szagló roncs mellől, így viszont a sofőr nyúlcipőt húzott, és elszelelt, mielőtt megjelentek volna a fináncok, így szabad volt a préda.

Nem is haboztak a népek, jöttek szatyrokkal, kosarakkal, poharakkal, és miközben a kamion lángolt, megkezdődött a nagy őszi fieszta. Nem tudni, a húszezer palackból mennyi tört össze a balesetben, az viszont tény, hogy mire nagy nehezen megérkeztek a rendőrök, csak üvegtörmeléket találtak az úton, egyetlen teli palack ital sem volt sehol.

Egy ideig kérdezősködtek ugyan a környéken, ám mindenhol azt a választ kapták, hogy semmiről sem tudnak, és különben is, ez egy rendkívül vallásos település, és nem iszik senki egy kortyot sem, így végül feladták és hazamentek.

(Forrás: metro.co.uk)