A 40 milliós gépet úgy sikerült ripityára törni a Váralagútban, hogy állítólag egy motoros volt a hibás. Aki sosem került elő, de Josh Cartura, a hazánkban (is) élő kanadai milliárdosra mindenki felfigyelt.
Így a baleset utóélete már a közvélemény szeme előtt zajlott, és most újabb bombaként robbantotta a hírt a Blikk: Cartu nem javítattja meg saját pénzen az autót. Inkább saját pénzen vesz egy vadi újat magának. Ami erősebb, és gyorsabb mint elődje.

“a baleset után nem éreztem biztonságosnak az autót, emiatt döntöttem úgy, hogy visszaadom a gyárnak. A fejlesztéseknél nekik hasznos lehet. Összesen 33 darab van belőle a világon, illetve eggyel kevesebb, mert a huszonötödiket, tavaly összetörtem.” – nyilatkozott a lapnak.
A szóban forgó autóról bővebben: A brit testvérpár által alapított Briggs Automotive Company 2011-ben bemutatott, évente 50-100 példányban gyártott autóját 280 lóerős, 2,3 literes Cosworth szívómotor mozgatja; a hosszában beépített négyhengeres hatfokozatú szekvenciális váltón és részlegesen önzáró differenciálművön keresztül hajtja a hátsó kerekeket.
A Budán karambolozó milliárdos meglepő autót vett 3
2,8 mp alatt gyorsul százra, 6,7 másodperc kell neki a 160-hoz, a végsebesség pedig 273 km/óra, ami bizonyára felemelő, ám fájdalmas élmény.

Jay Leno is meghajtotta:

Meg egy nagyszájú, pocakos angol pacák is, akit azóta kirúgtak a BBC-től.