Lehet dühöngeni, lehet értetlenkedni, de ezúttal leginkább hálát lehetett rebegni azért, hogy a modern nagyvárosi fiatalok életük minden pillanatát álló- és mozgóképeken rögzítik.

Egy kanadai baráti társaság tagjai hajnalban taxival mentek haza a kocsmából. Kedélyesen elbeszélgettek a sofőrrel, és egyikük úgy gondolta, ha már ilyen kellemes volt az út, jó móka volna mobiljával rögzíteni a búcsú pillanatát.

Az már csak másnap derült ki, hogy nem csak egy emléket rögzített: a felvételen jól látható, hogy a taxis felkap valamit az utasülésről, az ölébe ejti, majd mosolyogva kiinteget a lányoknak. Mivel az egyik utasnak előző éjjel eltűnt a mobiltelefonja, nem kellett sokáig gondolkozni azon, hogy mi lehetett az az iPhone méretű tárgy: felhívták a rendőrséget, akik kezükbe vették az ügyet.

Az eset még januárban történt, ám az online média csak a napokban kapta fel a sztorit. Arról nincs információnk, hogy az ellopott telefon visszajutott-e gazdájához, illetve hogy milyen sors jutott a rajta kapott tolvajnak.