A 21 éves Mateusz Biazik barátaival felöntött a garatra, majd hajnalban úgy döntöttek, kirándulni indulnak. Beültek egy kocsiba, útnak indultak, ám nem sokkal a cél előtt a sofőr elálmosodott, és kiállt egy benzinkúthoz. A többiek közül egyedül Biaziknak volt jogosítványa, ezért úgy döntött, átveszi, azon a néhány kilométeren már nem lehet baj.


Felelősségteljes autósként indulás előtt ellenőrizte a nyomást a kerekekben, majd gázt adott. Alig néhány száz méter múlva azonban kék villogók jelentek meg a visszapillantó tükrében.

A rendőröket a benzinkutas riasztotta: mint kiderült, szemtanúja volt, ahogy Biazik először a porszívóval próbálta meg felfújni a kerekeket, aztán amikor ez nem sikerült, egy locsolócsövet szorított a szelepre. Ehhez képest már az is csoda, hogy képes volt elindulni anélkül, hogy összetörte volna az autót és magát.

A bíróság másfél évre bevonta a férfi jogosítványát, valamint 380 font perköltség megfizetésére kötelezte őt. A rendőrségi eljárás során az is kiderült, a férfi illegális munkákból tartotta fenn magát Angliában, miközben munkanélküli segélyt vett fel.