Kurt Perschke modern művész a világ legkülönfélébb, lehetetlen pontjain helyezett el egy ötméteres, piros golyót. A kapualjakba, tetők alá bepréselt ballonok eddig huszonöt várost jártak meg, az Ohio állambeli Toledóban (USA) azonban önálló életre kelt a RedBall Projekt, és a végkifejlet még inkább gondolatébresztő lett, mint azt eredetileg tervezték.

A 110 kilós, felfújt gömböt a szél “kipattintotta a helyéről, mint egy pezsgősdugót”, és az elszabadult ballon végiggurult az utcán. Elegánsan bekanyarodott a sarkon, majd eltaposott egy parkoló kocsit, és végül egy jelzőtáblának ütközve megállt.

Szerencsére a nagy szilárdságú acél méltó ellenfele volt a ballonnak, az autó karcolások nélkül megúszta a kalandot, nem úgy mint a stop-tábla, amelyet félig kidöntött helyéről a golyó. Az autó tulajdonosa egyébként jól vette a bizarr balesetet, jelentkezett a szervezőknél, és átadta nekik azt a fedélzeti kamerás felvételt, amelyen belülről látszik a nagy piros gömb támadása.

A piros golyó holnaptól Franciaországban hüledezteti a nagyérdeműt. A korábbi, angliai turnén készült az alábbi promófilm, amiből az is kiderül, hogyan kerül a hatalmas golyóbis a helyszínre, majd kiszemelt helyére.