Életünk választások sorozata, és előre soha nem tudhatjuk, jól döntöttünk-e. Innen üzenjük a fehér kisautó sofőrjének: rosszul döntött, nagyon rosszul.

A felvétel Tainan városában készült, Tajvanon, ahol trópusi viharok pusztítanak. Akit a szabadban ért az eső, próbál fedett helyre menekülni – gyalogosan, motoron vagy autóval.

Így tette az a sofőr is, akinek a fedélzeti kamerája az alábbi képeket rögzítette. Tegye a szívére a kezét, aki ilyen helyzetben másokkal lenne elfoglalva; emberünket mégis elöntötte a felebaráti szeretet, és egy finom gázelvétellel beengedett maga elé egy keresztútról érkező, egyébként pofátlanul amúgy is befurakodó autóst.

Ezen a gesztuson múlhatott főhősünk élete: a semmiből kialakuló forgószél ugyanis úgy kapja fel a fehér autót, mintha elejtett sportújság volna. Egy pillanat múlva már sehol sincs a kocsi – ha nagyon figyelünk, látható, hogy körülbelül 70 méterrel odébb, egy kidőlt fa törzse alatt ér véget a kálváriája, de nem merjük határozottan kijelenteni, hogy túlélték az esetet.

A forgószél koncentrált voltát jól példázza, hogy az elrepülő autótól alig néhány méterre egy szerencsétlen robogós ül a földön. Motorja rég nincs sehol (egy pillanatra látszik, ahogy nekicsapódik a kamerás pasas kocsijának), őt viszont meg sem borzolta a szél. Erre mondják, hogy jókor volt a jó helyen.