Hazudnánk, ha azt mondanánk, ilyet még nem láttunk, hiszen ha bőrbe nem is, de bársonyba már többször is burkoltak be autót, jól ki is kacagtuk, amikor elkapta az eső, és úgy nézett ki, mint egy ázott kutya.


Ez esetben viszont valódi, nemes bőrt feszítettek a karosszériára, mégpedig toszkánai formatervező tanoncok. A megbízás magától Jozef Kabantól, a Škoda vezető formatervezőjétől jött, az indoklás pedig annyi volt: Firenze környéke híres a bőriparáról, hát legyen a bőr.

Értjük. Egyébként a kocsi sokkal jobban néz ki, mint ahogy hallás után elképzeltük volna. Az utastér nem változott, így elég nagy a kontraszt a külső és a belső között; talán egy másik alkalommal az is sorra kerül.

Az autó jelenleg a gyár raktárában pihent, a tervek szerint ott is marad, ami elég nagy ostobaság: el kell vinni kiállításokra, és megmutatni: lám, ezt tudja Kelet-Európa.

Bőrbe burkoltak egy Škodát. Kívülről. 3 A magunk részéről egyébként szívesebben vennék egy olyan Škodát, amelyet České Budějovice első számú termékével dekoráltak ki…

Forrás: Carscoops