Amikor Veronika Pief idén júniusban elvitte Kiáját a helyi (Windsor, Colorado, USA) márkaszervizbe, nem akart mást, mint hogy megjavítsák a rosszalkodó audiorendszert. A kocsi négy napig volt kórházban, ám amikor tulajdonosa átvette, valami nem stimmelt vele: a kilométer-számláló több mint 300-zal többet mutatott, mint amikor leadta.

Mivel egy rádiójavításhoz aligha szükséges kipróbálni az autót, visszanézte az autóba beszerelt, végig üzemelő fedélzeti kamera felvételeit. Megdöbbenve látta, hogy a kocsi egész napos programokon vett rész: egy szerelő bankba, boltba és étterembe ment vele, aztán hazakanyarodott a saját otthonához, és mindvégig önfeledten fütyörészett a volán mögött. Mindennek a tetejébe még egy piros lámpán is áthajtott (lent), mégpedig padlógázon, így Veronikának a rendőrség előtt is magyarázkodnia kell majd.

Sajátjaként használta ügyfele autóját a szerelő 2 A márkakereskedés vezetői a videót látva azonnal kirúgták az érintett szerelőt. Ezután felajánlották a nőnek, hogy kifizetik a plusz futásteljesítmény miatti értékvesztést, ő azonban hallani sem akar erről – számára az egyetlen megnyugtató megoldás az volna, ha visszavásárolnák tőle az autóját. Ez persze irreális elvárás, úgyhogy az ügynek aligha lesz kölcsönösen megnyugtató lezárása.

A pikáns ügynek slusszpoénja is van: a szerelőnek a négy nap alatt nem sikerült megjavítania a rádiót.

nyitóképünk illusztráció