Amennyire lenyűgözőek Norvégia természeti adottságai, autós szemmel legalább annyira érdektelen ország. A közlekedés alapvetően teljesen normális mederben halad, megdöbbentő azonban, hogy mennyi Tesla Model S rohangál az utakon.
Nem túlzás, hogy Norvégiában sokkal nagyobb dolog rendőrautóba botlani, mint Teslába. Miután a trondheimi landolást követő első három órában nyolc Model S-t láttunk, úgy gondoltuk, jó móka lenne végigstrigulázni az utat. 
A hetedik nap végére 51 rovátka gyűlt össze a Tesla-oszlopban, miközben rendőrautóból összesen ötöt láttunk, abból is kettő egy bergeni tűzoltás helyszínét biztosította. Rengeteg az elektromos Golf és BMW i3-as is, és persze a Nissan Leaf sem ritkaság az országban.
Egy skandináv országtól látatlanban maximális közlekedési fegyelmet vártunk volna, a valóságban azonban a norvégok nem követik bambán a szabályokat. Az országutakon, ahol 80 km/h a megengedett legnagyobb tempó, simán tépnek akár 100-110-zel is, kielőzve a sort, a gyalogosokat pedig legfeljebb alkalomszerűen engedik át a zebrán. Amikor mi megálltunk, volt is nagy meglepődés – ez nem a németes satufékezések országa.
Építkezés, dugó? Semmi gond, a türelmetlenek Trondheimben simán a buszsávban előzik a sort, és pofátlankodnak be elöl, a dudát is szorgalmasan használják, ha valaki megérdemli. A nagyvárosok környéke tele van szórva automata traffipaxokkal, de táblákkal minden esetben jó előre figyelmeztetnek a mérésre, elsősorban nem a büntetés a cél. 
Arra azért figyelni kell, hogy néhány traffipaxszal átlagsebességet mérnek (ezt “dupla radaros” tábla jelzi), az alagutakban pedig egymás után akár két traffi is lehet – sokszor lejtős szakaszokon, hogy néha egy kis bevételt is termeljenek. A rendőrség egyébként nem vegzálja az autósokat, bár egy hét és 2500 kilométer alapján azért nehéz általánosítani. A benzin ára átszámítva 535, a dízelé 455 forint körül van. (Egy másfél literes üdítő ára 945-1050 forint, a palack betétdíja további 90 forint. A legjobb akciót egy itthon is jelenlévő lánc kínálta – csomagban öt, bármilyen másfél literes üdítőt árultak 2450 forintért+betétdíj.)