Az átlagember fejében az elektromos autó még mindig egy visszafogott tempóval kocogó, halkan zümmögő, barátságos, ártalmatlan gép, a mosolygós környezetvédők tunya barátja. Valószínűleg a következő videó szereplői is ezzel a tudattal szálltak be a Tesla Model S P85D utasülésébe, így meglepetésük nem is lehetett volna nagyobb.


Így kerekedik el az utasok szeme, amikor a Tesla P85D nekilendül a maximális motorerőt felszabadító Insane, azaz őrült üzemmódban, de az 1,2 G-s gyorsulás valódi erejét ez az iPhone szemlélteti igazán.


A rózsaszín tokkal súlyosbított telefon odatapad az üléshez, és nem egy szempillantásnyi időre. Körülbelül ugyanez történik a gyomortartalmunkkal is, tehát nem véletlen, hogy mindenki úgy reagál a padlógázzal kilövő autóra, mint Mia Wallace a szívébe döfött adrenalin injekcióra.


Tesla Model S P85D – dióhéjban

A D (mint duális, kettős) jelzésű modellekben az első tengelynél is elhelyeztek egy villanymotort, megtartva a hátsó erőforrást – ez a 4WD rendszer dolgozik majd egyébként a hamarosan érkező Tesla Model X alatt is. Az első villanymotor és a kiegészítő rendszer kiviteltől függően 70-130 kg-mal növeli az autó tömegét; teljesítménye 224, illetve 190 lóerővel nőtt. A csúcskivitelű P85D így immár 700 lóerős, és piszok gyors.