A Los Angelesben élő, 30 éves producer, Alejandro Salomon egy végtelenül szerény fiatalember, aki annyiban különbözik a hétköznapi halandóktól, hogy simán meg tudta vásárolni a világ egyik legkülönlegesebb szupersportautóját, a Pagani Huayra 730 S-t. Természetesen ez egy teljesen személyre szabott modell, amiből ez az egyetlen darab készült.
Salomon izgatottabban készült az átvételre, mint egy hétéves az első iskolai napra, de ez érthető, hiszen egy 730 lóerős autóról van szó, amiből nem fog még egy szembejönni az utcán, soha!
Az átvétel minden mozzanatát rögzítette, és azt is megmutatta, hogy egy Smart ForTwo vitte el a luxusautó-kereskedésig.

“Egy örökkévalóságnak tűnt a várakozás, de végül megérte ennyit várni” – árulta el a boldog Huayra-tulajdonos. A 730 utáni “S”-betű itt nem a “Sport” szóra utal, hanem új gazdája nevének kezdőbetűje. De a kék-fekete színre festett, karbonból készült, ara ny csíkos karosszéria és felnik szintén az egyedi kívánság részei. A 730 S árát nem árulták el, de az alapárból kiindulva (átszámítva durván 300 millió forint) tuti mélyen a zsebbe kellett nyúlni.

Az erőforráson nem változtattak, ugyanaz a 6,0 literes, V12-es Mercedes-AMG blokk gondoskodik a hajtásról, mint az összes Huayrában, ami 1000 Nm-es nyomatékot ad le és 730 lóerős. Ezzel a csomaggal a Pagani 3,2 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, míg a végsebessége eléri 370 km/órát. Nagyon remélem, hogy nem fogjuk pár hét múlva viszontlátni az autót a törött sportkocsikkal foglalkozó, wreckedexotics.com-on.