Két különleges autó, két eltérő stílus. A visszafogott, úri morgású V12-es, vagy a V8-as harsány recsegése a menőbb? Neked melyik tetszik?

A videót készítő szerencsés flótásnak lehetősége nyílt, hogy egymás után rángassa meg a Mercedes S-osztály S65 AMG, és a Dodge Challenger Hellcat bajszát.Mit tud a Mercedes?

Az S 65 AMG a luxusautó-szegmens megkerülhetetlen óriását, az AMG ikerturbós, hatliteres V12-esét kapta meg, amely ezúttal Euro6-os emissziós teljesítménnyel áll készen a jövőre.

A kettős feltöltés azonban csak része a mutatványnak: hengerenként két gyújtógyertya, vizes intercooler, adaptív generátor-vezérlés, kovácsolt főtengely, alumínium forgattyúház, start-stop automata, valamint (csak hogy a show-nak is adjanak egy keveset) szénszálból készített szelepfedél teszi teljessé a kézzel összeszerelt erőforrás varázsát.

Mit tud a Dodge?

A 6,2 literes, kompresszoros Hellcat motor 707 lóerőt és 881 Nm nyomatékot szabadít az emberiségre, nyolcfokozatú automata vagy hatfokozatú kézi (!) sebességváltón keresztül. Az emberi ésszel felfogható összegért megvehető autók között egyetlen sincs olyan, amely ekkora teljesítményt mutathatna fel, és a méregdrága szupersportkocsik többségének is át kell néznie zsebeit, ha nyomába szeretne érni.

Almát a körtéhez? Igen, jogos, ha felmerül a kritika, de mégis izgalmas, amikor két ennyire különböző világ találkozik.