Szombat hajnalra Borsod, Szabolcs és Hajdú-Bihar megyében is felváltotta a szakadó esőt a havazás, sűrű pelyhekben ömlött az égi áldás, és a szél csak rontott a helyzeten. Délelőtt 10 óra után csendesedett a hózápor, de nem állt el teljesen.

A hó súlyától az útra dőltek a fák, emiatt holnap reggelig lezárták a hatóságok a Kéked és Hollóháza közötti útszakaszt. Részletek erre a linkre kattintva.

A legrosszabb, hogy minimálisan takarítják csak az útpályákat, még a 36-os főúton is áll a hókása. Szerencsére jóval nulla fok felett van a hőmérséklet, így nem jeges az útburkolat. Ennek ellenére többen árokba csúsztak a latyak miatt, Nagykálló és Biri közötti pedig két autó úgy összecsúszott, hogy az egyik jármű vezetője a helyszínen életét vesztette. A rendőrség teljes útlezárás mellett helyszínelt.
Az előrejelzések szerint vasárnapra nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, nyugaton havazásra, keletebbre havas esőre, esőre is számíthatunk napközben. Az északkeleti tájakon ugyanakkor eleinte napsütésre is. Reggel a legtöbb helyen fagyni fog, valamint pára, köd is képződik, nappal -1 és +6°C között alakul a hőmérséklet. 

Hogyan érdemes vezetni havas, csúszós útviszonyok esetén? Nézd meg a Vezess.hu összeállítását!

Képeken a keleti régiót beterítő havazás 1