Az esetet Lengyelországban rögzítették, de nálunk is el tudjuk képzelni. Az utánfutóban ülő melósok szorgos ügyességgel szórják járdára a homokot. Ez pedig nem rossz, nincs okunk nevetni a módszeren, mert ez van. Megoldjuk, ahogy tudjuk, amolyan kelet-európai rátermettséggel.


Főleg azért, mert egyszer már megtettük. Pár éve hasonló videót találtunk, csak a szállító jármű fajtája más, a módszer ugyanaz, viszont akkor még volt kedvünk röhögni rajta.

“Ez a jövőbe mutató technikai innováció ötvözi a gép és az ember nyújtotta előnyöket. Mondhatnánk, hogy a kiborgok egy első kezdetleges verziója. Bármilyen terepen boldogul, és a Pista bá’ 7.0 bioérzékelőinek köszönhetően mindig a megfelelő mennyiségű szóróanyagot juttatja a talajra., megkímélve eközben a hatósugarába kerülő élőlényeket Időtálló szerkezet, csak reggelente kell átmosatni a szerves alkatrészeket pár deciliter alkohollal, a lefagyás megelőzése és a precíz működés érdekében.

Szerencsére nálunk is minden feltétel adott a H.S.D sorozatgyártására, a mechanikai részt szolgáltató Belarus traktorok kéznél vannak, a szoftver pedig garantáltan kompatibilis, a régóta fennálló magyar-lengyel kapcsolatoknak köszönhetően.”


De talán mind közül a legjobb ez az elhivatott melós. Farmerban, munkaruha nélkül, kézzel szórja két oldalra a sót, egy autópálya lehajtósávjában.