Már pár éve felkerültek ezek a képek a netre, de mi csak most fedeztük fel. Egyszerűen kihagyhatatlan, és felfoghatatlan, hogy maradt fenn ez így.

378 kilométert mutat az óra. Te mernéd használni?

Egy 1975-ös 2103-as Zsiguliról, vagyis a legendás ezeröcsiről van szó. Itthon is akadnak csodaszámba menő, patika állapotú darabok, de a veterános már csak olyan fajta, hogy az eredetire gerjed.

Mint egy szívtranszplantációhoz előkészített műtő

Minél több a gyári alkatrész, annál jobb, és ez a gép, ha hinni lehet a képeknek, tökéletesen az. Csak 378 kilométert mutat a számlálója, tehát egy hibernált újszülött, amit valószínűleg senki sem merne már felébreszteni Csipkerózsika álmából.

Vajon minden eredeti? Nehéz hinni a szemünknek.

Mert ha van autó, aminek vitrinben a helye, akkor ez az. Akinek úgy tűnik, hogy már látta ezt a cikket, majdnem igaza van. De csak majdnem. Nemrég mutattunk egy hasonló, bézs színű ezerkettest, ami ugyanennek a szentpétervári gyűjtőnek az udvarán áll.

Az ezerötös blokk. Akkoriban, a KGST országok útjain nem igazán akadt ellenfele a 75-77 lóerős teljesítményének, és ha valaki bevetette a karburátorhangolás fegyverét, még nagyobb lett a fölény.

Teljes pompájában a 2103-as Zsiguli, aminek tényleg jobb helye lesz egy múzeumban, mint a közutakon.

Közzétéve: 2015.01.25. Utoljára módosítva: 2016.04.23.