A napokban írtunk arról, hogy  terjed a közösségi oldalakon a cetlis autólopásról szóló álhír. Mindenki osztja, mert sokkal furfangosabb, megdöbbentőbb, mint a valóság. Mert a mai tolvajok olyan sunyi, high-tech módszereket alkalmaznak, mint a távirányítós zárást, illetve annak jelét blokkoló kütyü. Ezzel csak meg kell várni, míg a tulaj eltávolodik az általa lezártnak vélt járműtől, és erőszakos zártörés nélkül lehet garázdálkodni az autóban.

Ebben az esetben viszont szerencsére résen volt a rendőrség!

A III. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat K. László 22 éves budapesti férfival szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint K. László 2015. január 22-én 12 óra 40 perc körüli időben egy óbudai kereszteződésében található parkolóban leállított gépjárművet kinyitott, majd az autó csomagtartójából különböző értékeket tulajdonított el. 

A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták. Ruházatának átvizsgálása során a rendőrök a férfinál egy blokkolásra alkalmas eszközt, valamint egy walkie talkie-t találtak. A gyanú szerint K. László ezekkel az eszközökkel érte el, hogy a járművet tulajdonosa nem tudta lezárni. A III. kerületi nyomozók K. Lászlót gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.