Nem mindennapi látvány fogadta csütörtök reggel az 5-ös úton közlekedőket: egy pónival húzott szekér haladt Zákányszékről Szeged felé, hogy szállítmányát leadja a város szélén fekvő MÉH-telepen. A kocsis ekkor még nem sejtette, hogy a barátjától kapott roncs bizony lopott áru.
“Nem dudáltak rám, de sokan fényképeztek.” – mesélte a fogatot hajtó középkorú férfi, hogyan fogadta őt és a szokatlan rakománnyal ellátott kocsiját a többi közlekedő. A Volkswagen Passat roncsautót ismerősével ketten emeltek rá a póni húzta szekérre, és csütörtök reggel 9-kor indult a fuvarral Szegedre, az 5-ös út melletti MÉH-telepre.
“Három gyereket nevelek egyedül, gyesen vagyok. A feleségemmel válunk, most megy a vita. Amíg eljöttem, van, aki vigyáz a három-, a négy- és az ötéves gyerekre.” – magyarázta a kocsi irányítója. Matyi, a póniló keményen megdolgozott, hogy elhúzza a rakományt, amiért 22 000 forintot kapott a férfi.
Pénteken azonban jött a rossz hír, a Volkswagen Passat B1 lopott volt. “A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrse tulajdon elleni szabálysértés gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, mivel kiderült, hogy a cikkben szereplő autót ellopták. Ezzel kapcsolatban a tulajdonos feljelentéssel is élt a rendőrségen. A rendőrség az ügyben bírósági eljárást előkészítő eljárást folytat. A rendőrség az ellopott autót lefoglalta” – tájékoztatta a délmagyar.hu-t a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.
Forrás: delmagyar.hu