A legsikeresebb Forma-1-es pilóták is gokarttal kezdték el fűzni a kanyarokat pályafutásuk hajnalán, amiről a mai napi úgy nyilatkoznak, hogy sokkal nehezebb ezzel a versenytechnikával a határon autózni, mint azt nézőként gondolná az ember. Itt tényleg csak az érzékszerveikre támaszkodhatnak a versenyzők, és a reflexeikre, nincs semmilyen elektromos rásegítőrendszer, vagy gombtenger a kormányon, hogy ha kell változtatni tudjanak az autó paraméterein.
A 10 éves Tyler Gonzales tehetséges gokartversenyző, aki az Egyesült Államokban zajló 2015 Florida Winter Tour mezőnyében áll rajthoz a téli idényben, ám a Miami versenyhétvégén csúnyán eldobta a gokartot. Azt gondolnánk, hogy egy ennyire lapos versenygéppel lehetetlen felborulni, de mikor összeérnek a kerekek, csupán a szerencsében bízhat a pilóta. 
A 157-es rajtszámot figyeljétek:
A fiatal Gonzales elmondása szerint ötször pördült át, de szerencsére megúszta egy könnyebb vállsérüléssel. A 158-as gokartban, akinek a kerekére ráfutott a baleset szenvedő fiú, Sebastian Montoya ült. Igen, ő a volt F1-es pilóta, Juan Pablo Montoya kisfia. A vér nem válik vízzé, az idősebbik Montoya is agresszív volt a pályán, ha szükség volt rá, így nem csoda, hogy gyermeke sem hagyta megelőzni magát.