Jianhua JH6620 24V300 a típus neve, ami most pár percre leköti a figyelmed. Érdekes esküvői limuzin Kínából, Volkswagen-alapokon.

A kilencvenes években Kína még nem volt világvezető gazdasági hatalom, de az esküvőkön el kellett kápráztatni a násznépet. Mondjuk egy ilyen, nyugati autókat idéző limuzinnal.

A két autót a www.carnewschina.com oldalon találtuk, ők pedig egy elnéptelenedett lakótelep mellett fedezték fel az elhagyott limókat. A kilencvenes években Kína még nem volt az autógyártók első számú célpontja, több tízmilliós, hatalmas piac. Mégis, ha esküvőre került a sor, valamivel el kellett kápráztatni a násznépet, és ennek az igénynek a kielégítésre születtek a nyugati limuzinok stílusát utánzó, Kínában épített kocsik.

Jól felismerhetőek a Volkswagen formai jegyek, a kormány viszont utólagos tuning eredménye.

A Jianhua JH6620 24V3000 az ázsiai országban egészen 2013-ig gyártott Volkswagen Santana alapjaira épült, mozgatásáról a nálunk is jól ismert 1,8 literes 90 lóerős motor gondoskodott. Hogy miért került mégis a típusnévbe a háromliteres blokkot sejtető számsor? Naná, hogy ezzel is a vendégek lenyűgözése volt a cél, szerencsére a motorháztetőt senki sem nyitogatja egy ilyen fontos eseményen.

Fecskefarok, az kell!


Erőt sugárzó aranysárkány, és a Jianhua felirat kínai írásjegyekkel.


Meglepő helyre került a pótkerék