Gazdája nélkül, busszal jár a közeli parkba az Eclipse névre hallgató fekete labrador Seattle városában. A kutya az elmúlt hetekben emberi segítség nélkül szállt fel a buszokra Seattle Belltown nevű részében, és négy állomást utazott a közeli kutyaparkba tartva.

A rádiós műsorvezető Miles Montgomery a múlt héten találkozott a labradorral a buszon utazva. “Felugrott a buszra és leült. Elkezdtem simogatni, mire egy srác mellettem megjegyezte, hogy igen, ez az a kutya, amely önállóan buszozik a kutyaparkba minden nap” – mesélte.


“Amikor meglátta a megállóját, elkezdte csóválni a farkát, majd miután megállt a busz, leugrott a székről, és berohant a kutyaparkba” – tette hozzá Montgomery. A műsorvezető elsőként számolt be a szokatlan történetről a médiában, elmondása szerint sokan nem hittek neki. “Nagyon nehéz volt meggyőzni az embereket arról, hogy ez valóban megtörtént” – tette hozzá.

A labrador gazdája, Jeff Young egy helyi csatornának elmondta, nem zavarja, hogy az állat tőle függetlenül közlekedik. “Magától száll fel a buszra, a parkban találkozunk” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy nagyjából heti egyszer kap egy telefonhívást azzal, hogy megtalálták a kutyáját. Ilyenkor mindig el kell magyaráznia, hogy a labrador nem veszett el.

(Forrás: MTI)