A nyolcvanas évek legőrültebb álomautója volt a Lamborghini Countach. Ez a videó jól bizonyítja, miért.

Még ma sem akad sok autótípus, ami simán viszi a 280 km/órás tempót, és ráadásul úgy néz ki, minta most gördült volna le a filmvászonról. A Countach mindezt ma is tudja, és vagánysági faktora mit sem csökkent az elmúlt évtizedek során. Sőt, tovább nőtt, ahogy a legmodernebb Lamborghini-típusok egyre haladnak a kimért tökéletesség felé.

Így szól egy ős-Lamborghini 280-nál 1
Ez a bika még vad volt, irracionális és kiszámíthatatlan. Totális őrület, amihez őrült sofőr is kellett, elég csak a leszakadás ellen küzdő ablaktörlőlapátot figyelni. Beteg!


A Lamborghini Countach hosszú karriert futott be, 1974-től egészen 1990-ig gyártották, de a Bertone stúdióban született forma, és az igazi őserővel toló V12-es motor még ma is kiolthatatlan birtoklási vágyat ébreszt minden autórajongóban. Az erőforrás még igazi kézműves darab, bitek szabályozta keverékképzés helyett még karburátorokon át lélegzett, és ez is hozzájárul a szívhez szóló üvöltéshez.

Így szól egy ős-Lamborghini 280-nál 2
A motor teljesítménye 355-490 lóerő között mozgott az évek során, és lehet, hogy ma már az LP400-at egy új Audi TT is lenyomja százon, azért nem kérdés, melyiket választanánk.