A James Bond-filmek elképzelhetetlenek lélegzetelállító autós üldözések nélkül, egy jelenet azonban örökre kimarad a repertoárból. Úgy volt ugyanis, hogy a soron következő, Sceptre című filmben a római Quattro Fontane előtt is elszáguld majd őfelsége titkos ügynöke, a gonosztevőket üldözve (avagy előlük menekülve; ez jelen pillanatban nem egyértelmű, de nem is számít). 


Csakhogy a világhírű kereszteződés, amely a sarkain álló négy, XVI. századi szökőkútról kapta a nevét, nincs valami jó állapotban. A Google Térkép 2014. szeptemberi felvételén mindegyik lefedve látható, a műemlékek jelenleg felújítás alatt állnak.
Kellő mennyiségű pénzzel még Olaszországban is felgyorsítható volna a restaurációs folyamat, ám a város vezetése nem emiatt zárkózott el az engedély megadása elől: attól félnek, hogy a forgatás során megsérülhetnek a pótolhatatlan műalkotások. Ezért a dolgok jelenlegi állása szerint James Bondnak újra kell terveznie az éjszakai üldözés útvonalát. 
A Spectre sorban a huszonnegyedik James Bond-film lesz. A tervek szerint a Vatikánban is forgatnának, nem tudni, hogy azt engedélyezték-e a hatóságok – bár azok után, hogy a Sixtus-kápolnát céges rendezvényekre adják bérbe, már ezen sem csodálkoznánk.
Ha érdekel, milyen autóval zúz majd új filmjében James Bond, és mivel száguldanak az ellenségei, kattints a linkekre!