Több mint egy éve, hogy Paul Walker, a Halálos iramban filmek sztárja tragikus autóbalesetben életét vesztette. A volánnál cégtársa és jó barátja, Roger Rodas ült; mindketten a fának csapódó, majd kigyulladó Porsche GT roncsai között lelték halálukat.
Rodas családja tavaly májusban pert indított a Porsche ellen, mert szerintük konstrukciós hiba okozta a két férfi halálát. Most újabb bírósági ügy kapcsán merült fel a nevük, ám ezúttal ők az alperesek: Paul Walker apja adott be ellenük keresetet, mivel szerinte közel kétmillió dollárral (500 millió Ft) tartoznak nekik.
A kérdéses összeg csupán névleges: szakértők ennyire (egészen pontosan 1,8 millió dollárra, 450 millió forintra) taksálják azoknak az autóknak az értékét, amelyet Walker és Rodas az évek során megvásárolt. A lelkes autóbolondok gyűjteménye tucatnyi ritka Mustang és egy sor veterán amerikai autócsoda mellett jó néhány európai kultuszmodellt, köztük egy BMW M1-est is tartalmaz.
Ezt a gyűjteményt, vagy annak ellenértékét követeli most Paul Walker apja. Az autók egy része Walker nevén volt, jelentős részüket azonban a közös cég vásárolta; most ezek felett megy a vita.
A Rodas család nem hajlandó fizetni, így bíróság elé kerül az ügy.
Nem ez egyébként a legbizarrabb per a Walker-ügyben: a színész halála miatt 11 milliárd forintot követelt a biztosítón az Universal Pictures filmstúdió.