Kezdjük az elején: az új-zélandi Christchurch városában immár négy évtizede él egy bogaras férfi, bizonyos Ian Brackenbury Channell. Az idén 82 éves férfi végzettségét tekintve pszichológus és szociológus, de mindenki csak úgy ismeri, Új-Zéland varázslója, amely címet 1990 óta hivatalosan is viseli.


A város főterén minden nap létráról prédikáló próféta komoly turisztikai attrakciónak számít a városban, de úgy tűnik, kezd megkopni a varázsa: a minap egy parkolóőr megbírságolta az autóját, mert az szabálytalanul várakozott.
A közadományokon élő varázsló teljesen felháborodott, és kijelentette, nem fogja befizetni a 40 dolláros (8000 Ft) büntetést. Hogy miért nem? Mivel véleménye szerint a kérdéses jármű “nem autó, hanem műalkotás”, és ilyenformán nem vonatkoznak rá a parkolási szabályok.
Channell autója ugyanis két fél Volkswagen Bogárból lett összehegesztve. Elméletileg motortere sincs, de gyanítjuk, nem mágia hajtja a fura jószágot, alighanem ott lapul a léghűtéses boxer a hátsó csomagtartóban. Az építés körülményeiről sajnos nem találtunk információt; ha tájékozottabb vagy nálunk, kérlek, oszd meg velünk is az alábbi kommentekben vagy a Facebookon.