A legtöbb orosz városban nem kell fizetni a parkolásért, még a belvárosban sem, és így volt ez Moszkvában is egészen 2013-ig, amikor kijelölték a fizetős övezeteket. Azonban parkolóőrök helyett az utcákon elhelyezett kamerák segítségével ellenőrzik, hogy melyik autónak van érvényes jegye.
Az autósok természetesen felháborodtak, hiszen eddig teljesen ingyen használhatták a város bármelyik megállóhelyét, ezért aprócska trükkhöz folyamodtak. Mivel a kamerákon keresztül is csak rendszám alapján tudják ellenőrizni, hogy meddig van kifizetve a díj, így az emberek elkezdték kitakarni az azonosítók egyes részeit. 
Egy idő után az illetékes szerveknek is feltűnt a dolog, és kénytelenek voltak igénybe venni a “hagyományos” parkolóőrök szolgálatát, akiket kimondottan ahhoz a járműhöz vezényletek ki, amelyiknél letakart rendszámtáblát vettek észre. Mostanra kitaláltak egy újabb megoldást is: kiképeztek egy kistestű kutyát, hogy szedje le a rendszámokat kitakaró dolgokat, aztán dobja ezeket a szemétbe.
Egyelőre kísérleti stádiumban van a módszer, de Voila kiképzője szerint a kutyus nagyon ügyesen végzi a munkáját.