Az árveréseken – legyen az a világ bármely pontján – mindig a hírességek portékája a lekelendőbb árú, így van ez az autókkal is. De vajon mennyit ér egy olyan jármű, amit egy diktátor ajándékozott a szeretőjének? – február 4-én kiderül.
A kalapács alá kerülő Alfa Romeo 6C 2500-ast maga Benito Mussolini ajándékozta szeretőjének, Clara Petaccinak. A nő azonban nem sokszor vezette az autót, hiszen leginkább sofőrrel közlekedett, Franz Spögler személyében. Spögler szerint ez az autó is része volt annak a néhány járműnek, amellyel Clara Petacci és családja 1945-ben szökni próbált Olaszországból, de végül elfogták, majd kivégezték őket.
A 6C-t egy amerikai katona szállíttatta az államokba, ahol 1970-ben találtak rá újra, egy New York-hoz közeli farmon. Az elmúlt időszakban az olasz restaurátor, Francesco Bonfanti műhelyében volt a sokat megjárt Alfa, ennél fogva pedig makulátlan állapotban gurulhat fel az RM Auctions európai kirendeltségének emelvényére, Párizsban. Az árverést február 4-én rendezik meg, de azt egyelőre nem tudták megtippelni, hogy mennyiért fog gazdára találni a történelmi jármű.
Idén nyáron kelt el egyébként Mussolini saját Alfa Romeoja is, amit egy orosz múzeum vásárolt meg 55 millió forintnak megfelelő valutáért.