Észak-nyugat Angliában, Merseyside megyében jó ideje közlekednek már helyettesítő buszok a helyi vasút néhány szakaszán, mivel az egyik jelentős pályaudvar jövő márciusig felújítás miatt nem tud szerelvényt fogadni.


Azt gondolná az ember, néhány hónap elég ahhoz a buszvezetőknek, hogy kitanulják az útvonalukat, a jelek szerint azonban vannak olyan kemény kobakú sofőrök, akik kizárólag saját hibájukból tanulják meg, hogy bizonyos helyeken egyszerűen nem fér el egy emeletes busz.
A szombaton délben történt baleset idején szerencsére a járat nem szállított utasokat, így az anyagi káron, no meg az okozott fennakadáson kívül nem történt nagyobb baj.
Az mindenesetre bámulatos, milyen tisztán metszette le a tetőlemezt a felüljáró: a tetőoszlopok ugyan elgörbültek, de a tetőlemez nem gyűrődött piszkos zsepigombóccá.
A balesetről egyébként rögtön az alábbi mese jutott eszembe: akinek tízévesnél nem idősebb fiúgyereke van, az biztosan ismeri a pimasz pótlóbusz meséjét, akinek nincs, az is gazdagabb lehet néhány örök érvényű bölcsességgel, ha megnézni.