Amikor elküldtem a videót Erdős Norti kollégának, csak annyit válaszolt: Ez durva. Ha megnézed, rájössz, mennyire igaza volt.

Mert mi minden nap átnyálazzuk a napi kínálatot, és higgyétek el, rengeteg eszement dolgot rögzítenek a fedélzeti kamerák. Tehát magas az ingerküszöb, viszont ez a baleset megugrotta a szintet. Sokat járunk autópályán, így tökéletesen át tudjuk érezni a szituációt. Amikor egyszerűen kihúzzák alólad a szőnyeget, a tapadás nullára csökken, és nincs más teendő, csak kapaszkodva imádkozni.

Az eset Csehországban, Prágához közel történt. A szerencsétlenül járt közlekedők bizonyára bíztak a megelőző sószórás hatékonyságában, azonban amíg esik, az ilyen jellegű védekezés hatástalan.


“Amíg esik, a sózás hatástalan, hiszen a csapadék még a földre érkezése előtt megfagy, tehát a jég képződése gyorsabb, mint a só oldatba kerülése, így annak olvasztó hatása nem érvényesül. A megelőzésre kijuttatott szóróanyag olvasztó hatása is csak később érvényesül. Eredményes munkát csak akkor végezhetünk, ha az ónos eső elállt.” – www.kozut.hu