Tegye fel a kezét, aki gyerekkorában megtervezte az űbertuti autót, és időnként még most is felsajdul benne a gondolat, hogy mi lett volna, ha rajza eljut a megfelelő kezekbe.
A Nissan brazíliai képviselete elébe ment a problémának, és különleges pályázatot írt ki óvodás és iskolás gyerekeknek: a három győztes pályamű (plusz egy, vigaszágon bejuttatott munka) jutalma az volt, hogy a Nissan Design America Rio tervezői profin kivitelezték munkáikat.
Gyerekrajzból tervezett autót a Nissan 1
“Ha gyerekekkel dolgozhatunk együtt, minden kötöttség alól felszabadulunk. A srácok képzelete nem ismer határokat. Fantasztikus élmény volt, hogy ellátogattak stúdiónkba, hiszen ők jelentik a jövőt, és olyan világokat teremtenek, amiket mi, felnőttek, el sem tudunk képzelni. Ez az élmény energiával töltött fel bennünket, és segített újragondolni néhány bevett gondolatunkat”  – mondta a pályázatról Robert Bauer, a Nissan dél-amerikai vezető formatervezője.
Hasonló pályázatot a Toyota is kiír évről évre, sőt, 2011-ben egy magyar kislány munkáját választották a világ legjobbjának a tíz év alatti kategóriában. A részletekről a képre kattintva olvashatsz.