November utolsó péntekje különleges nap az USA-ban: a Hálaadást megelőző napon brutális árengedményekkel, eszement akciókkal várják a kereskedők a boltokat. Habár a Black Friday fogalma idén már Magyarországot is elérte, a hazai forgalmazók jellemzően konzervatívabban kezelik a kedvezmény fogalmát – olyan ötletről például egyáltalán nem hallottunk, amivel egy chicagói autókereskedő rukkolt elő.


A Bill Kay Buick GMC kereskedés tegnapra és mára meghirdetett promóciójában ugyanis mindenki ingyen juthat autóhoz, egyetlen feltétellel: karácsony napján, azaz december 25-én legalább 15 centi hónak kell hullania a városban.
Ha az adott napon 24 óra alatt az O’Hare nemzetközi repülőtéren működő meteorológiai állomás szerint megvan a hat hüvelyknyi hó, a kereskedés minden érintettnek visszatéríti autója teljes vételárát.
Annak fényében, hogy Amerika jelentős részén korán érkezett a hó, és az előrejelzések szerint karácsonykor 50 százalék a havazás esélye, vakmerőnek tűnik a vállalás. A meteorológusok azonban emlékeztetnek arra, hogy Chicagóban még soha nem esett 15 centiméter hó karácsonykor: a legtöbb  64 mm volt, 1965-ben.
Persze ettől még beüthet idén az ítéletidő.